Категории продукти
Производители
Leadermac
Drozdowski
Wood-Mizer
Uniconfort
Balfor Srl
Zeller+Gmelin
Incoplan
Flai/Seal
Bala Agri
Gann
Posch
Nova Pellet
Farmi
BJ Debarkers
Holtec
Winter Holztechnik
Spanevello
Storti
Primultini
F.lli Giai
Comafer
Nuova Valmaggi
Blue Steel
BGU

Сушене, пропарване, импрегниране на дървесина

Сушене, пропарване, импрегниране на дървесина

Екотехпродукт ООД предлага сушилни камери за дървен материал от италианската фирма Incoplan.

Използвайки иновативни технологии Инкоплан е разработила сушилните камери CLASSE MODULAR 3000 за сушене на различни дървесни видове.

За да посрещне разнообразните изисквания на производителите на дървен материал, строителни материали и опаковки, Инкоплан предлага индивидуални решения. Широката гама от решения включва конвенционални сушилни, кондензационни сушилни, парилни, камери за термична обработка по стандарта ISPM-15 FAO, оборудване на готови помещения.

Конвенционални сушилни

Сушилни камери с капацитет от 20 мдо 300 м3. Сушилните се проектират според размера на материалите, които ще се зареждат. Зареждането може да е челно с вилков повдигач или тунелно с колички. Подходящи са за сушене както на широколистни така и на иголистни видове. Крайната влажност на материала се задава в програмата в зависимост от необходимата употреба на материала.

Камери за термична обработка на палети

Позволяват обработка на палети и опаковки по стандарта ISPM-15 FAО. Инкоплан предлага комбиниран цикъл, при който едновременно се извършва сушенето и термичното третиране на материала.

Парилни камери - STEAM LINE

Парилните камери постигат желания цвят на дървото, уеднаквяване и намаляване на вътрешните напрежения на материала.

Кондензационни сушилни

Работят на принципа на кондензиране на водните пари, чрез термо помпа. Подходящи са там където за захранване е налично само електричество. Постигат много добро качество особено при твърда дървесина (дъб, бук и др.)

Мини сушилни камери за дървен материал - DRY LINE

Това са камери с малки размери, които могат да бъдат оборудвани, като конвенционални сушилни, кондензационни сушилни и/или камери за термична обработка. Капацитета на тези камери е от 2-3 кубика до 20 кубически метра дървесина.